• Посилання скопійовано

Підстав для дестабілізації курсу гривні немає

Спроби спекулювати на курсу гривні будуть жорстко каратися з боку Нацбанку, а за потреби, можливо, і правоохоронних органів

Підстав для дестабілізації курсу гривні немає

Про це заявив Міністр фінансів України Олександр Шлапак 23 вересня після наради за участю Президента України, Прем'єр-міністра, Голови НБУ та керівників банків І групи.

«Як наші товарні потоки, так і потоки капіталу говорять про те, що курс абсолютно нормально балансується на рівні 13 грн. Все інше, це бажання або застрахувати валютні ризики, або, можливо, заробити на таких валютних спекуляціях», - пояснив Олександр Шлапак.

Як зазначив Міністр фінансів, спроби спекулювати на курсу гривні будуть жорстко каратися з боку Нацбанку, а за потреби, можливо, і правоохоронних органів. 

«На сьогоднішній день є певні внутрішні домовленості відповідного утримання курсу. Якщо хтось не дотримається таких домовленостей, в Нацбанку є достатньо заходів впливу на подібні комерційні банки, оскільки вони на сьогоднішній день зривають ситуацію, в першу чергу, на своєму власному ринку. Адже курс за 15-ть – це подальший і  фактично неконтрольований відтік депозитів із комерційних банків, а відтак проблема насамперед у самій банківській системі», - зауважив Міністр.

Олександр Шлапак також звернув увагу на те, що зараз починається основний захід валюти від агроекспортерів. І це разом із адміністративними заходами НБУ допоможе стабілізувати ситуацію. Урядовець переконаний, результат не змусить себе довго чекати.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»