• Посилання скопійовано

З 5 вересня знаки безпеки виключено з переліку продукції, щодо якої здійснюють держнагляд

З Переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд, виключено вид продукції «Знаки безпеки і захисту здоровʼя працівників». Постанова №933 почала діяти з 5 вересня

З 5 вересня знаки безпеки виключено з переліку продукції, щодо якої здійснюють держнагляд

1 вересня 2023 року Уряд вніс зміни до Переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд. Про таке рішення Кабміну розповів Т. Мельничук. Постанову КМУ №933 вже опубліковано та оприлюднено 5 вересня в Урядовому курʼєрі. Тож з 5 вересня з переліку виключено вид продукції «Знаки безпеки і захисту здоровʼя працівників» (саме це було й у проєкті постанови КМУ, про який ми писали тут).

Нагадаємо, що на сьогодні Мінімальні вимоги до забезпечення знаками безпеки та здоров’я на роботі затверджено наказом Міністерства економіки України від 09.03.2023 № 1268, вони набрали чинності 12.08.2023. Про них ми розповідали тут.

Також вимоги до знаків безпеки та охорони здоров’я працівників визначав Технічний регламент знаків безпеки і захисту здоров’я працівників, затверджений постановою КМУ від 25.11.2009 № 1262. Проте за змістом він є актом у галузі охорони праці, а не актом у сфері технічного регулювання.

Тож з метою визначення єдиних актуальних вимог щодо використання знаків безпеки, для забезпечення працівників здоровими умовами праці визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 25.11.2009  №1262 «Про затвердження Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоровʼя працівників».

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»