• Посилання скопійовано

Скільки нині коштує оренда квартир: інформує Держстат

Середня ціна за місячну оренду 1-кімнатної квартири в Україні у березні 2024 року становила 6 851 грн. А якими є ціни окремо по областях? Подивимось звіт від Держстату, а також аналіз, де і на скільки така ціна змінилася

Скільки нині коштує оренда квартир: інформує Держстат

Finance.ua, посилаючись на Державний комітет статистики, розповідає, що з початку року вартість зросла на 3,7%, при загальній інфляції в 1,2%. Середня ціна за місячну оренду 1-кімнатної квартири у березні 2024 року становила 6 851 грн.

Про це повідомляє Держстат.

 

Де найбільше

Перше місце – Закарпатська область, де оренда трохи впала – на 6,7% до 11 873 гривень.

Друге місце – Львівська область, вартість оренди з початку року тут зросла на 0,4% до 11 838 гривень.

Третє місце – Рівненська область, де оренда підскочила на 35,4% до 9 744 гривень.

 

Столиця

У Києві оренда подорожчала на 3,0% до 8 989 гривень. Столиця опустилася на четверте місце за вартістю.

 

Найнижчі ціни

У Херсонській (2 831 гривня), Сумській (3 286 гривень) та Миколаївській (3 485 гривень) областях.

Нагадаємо, в Україні можуть запровадити соціальну оренду житла для вирішення питання внутрішньо переміщених громадян та осіб, які потребують підтримки держави у вирішенні житлового питання. Подібний інструмент закладають у законопроєкт про основні засади житлової політики, який днями презентували громадськості.

Принцип доступної, тобто соціальної, оренди базується на тому, що орендодавцем виступають громади.

 

Продажі

Станом на березень 2024 року в Україні працює 76% відділів продажу первинної нерухомості. За місяць по всій Україні в експлуатацію введено сім новобудов на девʼять секцій. Протягом цього року по Україні 31 готова новобудова на 53 секції, із них по Києву –5 будинків на 7 секцій.

У Київській області 45% готових новобудов, і це найбільша кількість серед усіх областей. Станом на березень 2024 року найвища середня вартість за м² у столиці – вона становить 53 737 грн (враховуючи всі типи квартир за кількістю кімнат).

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»