• Посилання скопійовано

Готівкове обмеження поширюється також на виплату підприємством коштів фізособі

Нацбанк повідомив, що обмеження готівкових розрахунків поширюються як на ситуацію, коли фізична особа сплачує готівку підприємству, так і у зворотному напрямку

Готівкове обмеження поширюється також на виплату підприємством коштів фізособі

НБУ у своєму листі від 24.03.2014 р. №11-117/12189 зазначив, що обмеження готівкових розрахунків поширюються як на ситуацію, коли фізична особа сплачує готівку підприємству (підприємцю), так і у зворотному напрямку.

Якщо сума розрахунку між фізичними особами за договором купівлі-продажу, який підлягає нотаріальному посвідченню, перевищує 150000 гривень, в безготівковій формі здійснюються всі розрахунки на загальну суму договору незалежно від розміру кожного платежу.

Крім цього, вимоги щодо обмеження готівкових розрахунків фізичної особи з підприємством (підприємцем) стосуються розрахунків за правочинами, предметом яких є будь-які матеріальні та нематеріальні блага, які можуть бути оцінені в грошовій формі, у тому числі розрахунків за договорами, пов'язаними з корпоративними правами, наданням чи поверненням позики, виплатою неустойки.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»