• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок обробки персональних даних у системі гарантування вкладів

Фондом гарантування вкладів фізичних осіб затверджено Порядок обробки персональних даних у сфері забезпечення функціонування системи гарантування вкладів

Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізосіб рішенням від 12.07.2012 р. №9 затвердила Порядок обробки персональних даних у сфері забезпечення функціонування системи гарантування вкладів фізосіб.
Відомо, що володілець або розпорядник бази персональних даних обробляє персональні дані в автоматизованій системі, яка забезпечує захист персональних даних, відповідно до вимог закону. Обробка персональних даних в інформаційній (автоматизованій) системі може здійснюватися із застосуванням засобів мережного захисту від несанкціонованого доступу, під час обробки персональних даних.
Порядком передбачено, що обробка персональних даних у цій сфері здійснюється повністю або частково в інформаційній (автоматизованій) системі персональних даних, з метою встановлення загальних вимог до організаційних і технічних способів захисту персональних даних, під час їх обробки у базах персональних даних вкладників-фізосіб.
Працівники володільця або розпорядника бази персональних даних допускаються до обробки персональних даних тільки після їхньої авторизації. Доступ осіб, які не пройшли процедуру ідентифікації та/або аунтифікації, має блокуватися. Володілець або розпорядник бази персональних даних забезпечує антивірусний захист в інформаційній (автоматизованій) системі.
Володілець бази персональних даних надає суб'єкту персональних даних інформацію про мету обробки персональних даних до моменту отримання згоди суб'єкта персональних даних.
Володілець або розпорядник бази персональних даних зберігає персональні дані протягом строку, необхідного з метою їх обробки, якщо інше не передбачене законодавством.
Володілець або розпорядник бази персональних даних може розмежувати режими доступу працівників до обробки персональних даних у базі персональних даних відповідно до їхніх професійних, трудових або службових обов'язків.
Документ набирає чинності з 22.09.2012 р.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»