• Посилання скопійовано

Держпідприємництво погодило законопроект МОЗ «Про інформацію для споживачів стосовно харчових продуктів»

Держпідприємництво підтримало законопроект, який мінімізує вплив сучасних маркетингових ходів на думку споживачів та сприятиме чесним правилам гри серед виробників

Держпідприємництво погодило законопроект Міністерства охорони здоров′я України «Про інформацію для споживачів стосовно харчових продуктів», який спрямований на встановлення чітких правил надання інформації про харчові продукти споживачам. На думку фахівців Служби, нововведення сприятимуть розвитку справедливих конкурентних умов для виробників.
«Це має мінімізувати вплив сучасних маркетингових ходів на думку споживачів та сприятиме чесним правилам гри серед виробників. Недостовірна інформація не повинна вводити громадян в оману стосовно певних властивостей продукту, яких він не має. Також зазначена інформація не повинна акцентувати на спеціальних характеристиках, властивих лише цьому продукту. Такі норми давно діють у Європі», — прокоментував голова Держпідприємництва Михайло Бродський.
До уваги бізнесу! Нормативно-правовим актом передбачено визначення обов’язкового переліку інформації стосовно харчових продуктів. Зокрема, передбачається, що зазначена інформація повинна бути точною, чіткою та доступною споживачам. Окрім цього, вона має містити дані про ідентичність та склад, властивості або інші схожі характеристики харчового продукту.
Фахівці Служби зазначають, що такий законопроект, у разі його прийняття, вплине на захист здоров’я та інтересів споживачів, а також гармонізує законодавство України з нормами ЄС.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»