• Посилання скопійовано

Змінилася форма виписки з рахунку для бюджетників

Мінфін вніс зміни до Порядку казначейського обслуговування доходів та інших надходжень державного бюджету. Зокрема, у новій редакцї викладено Додаток 1 до Порядку "Виписка з рахунку"

Змінилася форма виписки з рахунку для бюджетників

Мінфін наказом від 23.06.2023 р. №344 (зареєстрований у Мін'юсті 06.07.2023 р. за №1151/40207) вніс зміни до  Порядку казначейського обслуговування доходів та інших надходжень державного бюджету.

Зокрема, уточнено, що у процесі казначейського обслуговування доходів та інших надходжень державного бюджету може застосовуватися система дистанційного обслуговування "Клієнт казначейства - Казначейство" з використанням засобів криптографічного захисту інформації Державної казначейської служби України.

У разі застосування системи Казначейства між органами Казначейства, органами, що контролюють справляння надходжень бюджету, та бюджетними установами, що утримуються за рахунок коштів державного бюджету, здійснюється обмін документами в електронній формі, в тому числі електронними документами.

На підставі виписок із валютних рахунків Казначейства, отриманих від уповноважених банків, Казначейство відображає в бухгалтерському обліку виконання державного бюджету гривневий еквівалент надходжень в іноземній валюті за відповідний операційний робочий день на рахунках, відкритих відповідно до законодавства, наступного робочого дня.

Відображення в бухгалтерському обліку надходжень в іноземній валюті за останній день місяця здійснюється операційною датою останнього дня місяця.

Гривневий еквівалент надходжень в іноземній валюті, відображених в бухгалтерському обліку виконання державного бюджету, має відповідати гривневому еквіваленту, відображеному в виписці банку з валютного рахунку Казначейства.

Крім того, у новій редакцї викладено Додаток 1 до Порядку казначейського обслуговування доходів та інших надходжень державного бюджету "Виписка з рахунку".

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 08.08.2023 р. не опублікований.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»