• Посилання скопійовано

При втраті рішення з Реєстру неприбуткових установ – отримайте дублікат

Якщо неприбуткова установа втратила рішення про внесення її до Реєстру, то копія такого рішення видається фіскальним органом за місцезнаходженням установи на її звернення в письмовому вигляді

При втраті рішення з Реєстру неприбуткових установ – отримайте дублікат

Відповідно до п.п. 133.1.1 п. 133.1 ст. 133 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) з метою оподаткування центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, веде реєстр всіх установ та організацій.

Установи та організації, які зазначені у п.п. 1 та 2 п.п. 133.1.1 п. 133.1 ст. 133 ПКУ, не є платниками податку на прибуток лише після внесення таких установ та організацій до Реєстру неприбуткових організацій та установ контролюючими органами.

Згідно з п. 4 р. ІІ Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2013 № 37 (далі – Положення), за результатами розгляду заяви, установчих документів територіальним фіскальним органом нижчого рівня за місцезнаходженням неприбуткової установи та організації приймається рішення про внесення, повторне внесення неприбуткової установи або організації до Реєстру неприбуткових організацій та установ.

Рішення за формою згідно з додатком 2 до Положення готується у двох примірниках - перший надається неприбутковій установі або організації, а другий залишається в територіальному фіскальному органі нижчого рівня.

Отже, якщо неприбуткова установа (організація) втратила рішення про внесення її до Реєстру неприбуткових установ та організацій, то копія (дублікат) такого рішення видається фіскальним органом за місцезнаходженням установи (організації) на її звернення в письмовому вигляді.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»