• Посилання скопійовано

Звіт про ЄСВ - кількість днів перебування у трудових / цивільно-правових відносинах

Пенсійний фонд роз'яснює як заповнити реквізит 15 таблиці 6 місячного Звіту по єдиному соцвнеску (додатку 4)

Звіт про ЄСВ - кількість днів перебування у трудових / цивільно-правових відносинах

Реквізиті 15 таблиці 6 заповнюється у кожному звітному періоді починаючи з 1 січня 2013 року, та використовується органами ПФУ для підрахунку трудового стажу по кожній застрахованій особі. 

1. Якщо початок трудових відносин збігається з першим числом місяця та особу не звільнено у звітному періоді (або не було припинення цивільно-правових відносин), реквізит 15 завжди дорівнює кількості календарних днів у місяці. Якщо було звільнення - зазначаємо кількість днів тривалості трудових відносин за звітний місяць з урахуванням дня звільнення.

2. Якщо працівник не отримував зарплату у звітному місяці (наприклад повний місяць був у відпустці) реквізит 15 все одно заповнюємо. Виняток - відпустка по догляду за дитиною до трьох та шести років.

Якщо на особу заповнюється декілька рядків - реквізит 15 зазначається тільки в тому, в якому зазначаються дані про заробітну плату (за їх наявності).

3. Реквізит 15 не може зазначатися у звітному місяці за майбутні та минулі звітні періоди. Виняток - відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами та випадки поновлення на роботі особи за рішенням суду.

4. Для кодів категорій ЗО - 42, 43, 44, 45 (особи, в т.ч. інваліди, особи які працюють на підприємствах та ВГО інвалідів) в реквізиті 15 відображається період перебування особи у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, окремо за кожний відповідний місяць, що припадає на дні відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.

 

За наявності декількох рядків по одній застрахованій особі реквізит 15 зазначається лише в одному, а саме в тому, в якому зазначаються дані про суми заробітної плати (за їх наявності).

5. Якщо в одному звітному періоді жінка вийшла з відпустки по догляду за дитиною до трьох років та пішла в щорічну відпустку - відображаємо її в одному рядку:

в 10 реквізиті проставляємо код типу нарахувань 10,

в 15 реквізиті - кількість календарних днів перебування у трудових відносинах, що дорівнює кількості календарних днів у звітному місяці (у разі звільнення то кількість днів зазначається до дати звільнення),

в реквізитах 16, 17, 18 - суми відпускних та суми єдиного внеску.

6. Договір підряду. Реквізит 15 заповнюємо щомісячно незалежно, чи були нарахування. Зазначаємо кількість календарних днів перебування у цивільно-правових відносинах відповідно до договору підряду (виконання робіт) цього місяця.  

7. У разі необхідності зменшення показника в реквізиті 15 за попередні звітні періоди застосовується знак мінус і зазначається місяць та рік, за який необхідно змінити показник. При необхідності збільшення цього показника за попередні періоди формується звіт з ознакою "скасовуючий", яким скасовується неправильний показник та надається правильний збільшений.

8. Реквізити 13, 14 та 15 заповнюються незалежно один від одного, тобто за наявності даних для заповнення названих реквізитів.

Автор: Катеринец Наталья

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»