• Посилання скопійовано

Чи треба йти у ТЦК після 18 травня, якщо вже оновили дані?

Якщо військовозобов'язаний зробить це зараз, то у ТЦК вже будуть оновлені дані. Тому потреби з'являтися у військкоматі потім вже не буде

Чи треба йти у ТЦК після 18 травня, якщо вже оновили дані?

Оновлення даних - це обов'язок кожного військовозобов'язаного українця. Якщо громадяни зробили це до набуття чинності новим законом про мобілізацію (18 травня), то знову йти до ТЦК їм не потрібно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника служби з громадськістю Полтавського обласного ТЦК та СП Романа Істоміна в ефірі телемарафону.

"Якщо громадянин хоче уточнити свої дані за законом (про мобілізацію. - Ред.), то він це може зробити після набрання чинності законом. Але ніхто не забороняє звернутися зараз. Бо оновлення даних - це обов'язок кожного військовозобов'язаного", - пояснив Істомін.

За його словами, якщо військовозобов'язаний зробить це зараз, то у ТЦК вже будуть оновлені дані. Тому потреби з'являтися у військкоматі потім вже не буде.

"Є закон України про єдиний державний реєстр військовозобов'язаних. Там є перелік персональних даних. Якщо громадянин оновив всі дані, які там є, і нічого не змінилося, це можуть бути дані хоч за 2022 рік, але вони актуальні, то оновлення вони не потребують", - додав представник Полтавського ТЦК.

 

Новий закон про мобілізацію

Вже з 18 травня набуває чинності новий закон про мобілізацію.

Протягом наступних 60 днів чоловіки віком від 18 до 60 років повинні оновити свої військово-облікові дані. Це можна зробити трьома способами: звернутися до ТЦК, ЦНАПу або зареєструвати електронний кабінет і виконати оновити дані дистанційно.

***

Відповідно до закону, електронний кабінет  це захищений, незалежний веб-сервіс, який забезпечує доступ до інформації та певних послуг, що стосуються призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які пройшли електронну ідентифікацію.
18 травня 2024 року вже з'явилась можливість завантажити додаток Реєстр+ на свій мобільний телефон: iPhone чи Android і внести всю необхідну інформацію.
Де ж придбати смартфон, щоб завантажити додаток?

Інтернет-магазин eStore.ua пропонує великий вибір техніки: смартфонів, навушників та інших корисних гаджетів, з гарантією та за вигідною ціною.

*** 

Читайте також

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»