• Посилання скопійовано

Судове оскарження рішення про анулювання реєстрації «єдиноподатника»

Податкова роз’яснила особливості судового оскарження рішення про анулювання реєстрації платника єдиного податку

Судове оскарження рішення про анулювання реєстрації «єдиноподатника»

ДФС у м. Києві у листі від 05.11.2015 р. №3326/С/26-15-17-04-14 наголошує, що платник має право оскаржити в суді податкове повідомлення-рішення або інше рішення контролюючого органу у будь-який момент після отримання такого рішення (відповідно до п. 56.18 ст. 56 ПКУ, з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ).

Рішення контролюючого органу, оскаржене в судовому порядку, не підлягає адміністративному оскарженню. Процедура адміністративного оскарження вважається досудовим порядком вирішення спору.

При зверненні платника до суду з позовом щодо визнання недійсним рішення контролюючого органу грошове зобов'язання вважається неузгодженим до дня набрання судовим рішенням законної сили (абз. 4 п. 56.18 ст. 56 ПКУ).

Вимоги зазначеногоабзацу поширюються виключно на рішення контролюючих органів щодо нарахування грошових зобов᾿язань. Зупинення ж дії інших рішень контролюючих органів, в т.ч. рішення про анулювання реєстрації платника ЄП, положеннями цієї статті не передбачено. А отже, Рішення про анулювання реєстрації платника ЄП на час судового оскарження не зупиняє свою дію, реєстрація такого платника вважається анульованою з дати, зазначеної в такому рішенні, нарахування ЄП припиняється, а оподаткування доходів фізособи-підприємця здійснюється згідно вимог ст. 177 ПКУ.

Остаточне рішення з питань, що оскаржуються, приймає суд.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»