• Посилання скопійовано

Для підприємців змінять механізм відмови від спрощеної системи

Для підприємців, що здійснюють діяльність в зоні АТО, пропонується спростити механізм відмови від спрощеної системи оподаткування, - прийнято законопроект

Для підприємців змінять механізм відмови від спрощеної системи

Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України (про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції)" (реєстр.№4314а).

Законопроектом пропонується для фізосіб-підприємців, що здійснюють діяльність в зоні проведення тимчасової антитерористичної операції, визначити спрощений механізм відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів.

Таким чином, для відмови від спрощеної системи таким підприємцям потрібно буде подати заяву до контролюючого органу не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку наступного календарного місяця. Відмовитись від такої системи оподаткування можна буде з першого числа місяця, наступного у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи.

Згідно зі змінами, на території проведення АТО, для платників податку, строком сплати податків і зборів визнаватиметься наступний період, який починається після закінчення антитерористичної операції.

У період проведення антитерористичної операції, а також протягом 365 днів з моменту її закінчення, платник податків, який здійснює  діяльність на території проведення АТО, не буде нести відповідальності за невиконання або неналежне виконання податкового обов’язку.

Терміни виконання податкових зобов’язань у період та на території проведення антитерористичної операції, пропонується перенести на термін до 365 днів з дня її закінчення.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»