• Посилання скопійовано

Нинішнє покоління у старості повинно буде працювати довше – позиція міністра соцполітики

За словами Жолнович, сьогоднішнє покоління українців повинно буде у старості довше працювати, довше залишатися більш активним і довше забезпечувати себе своєю працею

Нинішнє покоління у старості повинно буде працювати довше – позиція міністра соцполітики

Сьогоднішнє покоління українців повинно буде у старості довше працювати, довше залишатися більш активним і довше забезпечувати себе своєю працею. Про це заявила Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович під час форуму "Демографічне майбутнє України: Стратегія стійкості та відновлення", передає УНН.

"Ми розуміємо, що сьогоднішнє покоління повинно буде в старості довше працювати, довше залишатися більш активним й довше забезпечувати себе своєю працею. Тому що сьогодні кількість працюючих і пенсіонерів вже 1 до 1. Тож нам вже необхідно думати сьогодні про те, що таке громадське здоров’я, потрібно створювати максимально інклюзивне середовище, щоб зберігати нашу активність й так само дуже серйозно працювати над постійними розвитками наших людей впродовж життя. Тобто над культурою сталого розвитку", - розповіла Жолнович.

За її словами, щоб збільшити принаймні до 40% зміщення заробітку пенсією для пенсіонерів вже сьогодні потрібно ще приблизно 6 мільйонів працюючого населення, і народженням це жодним чином не забезпечити.

"У цьому контексті особливого значення набуває питання, як повернути людей з-за кордону. Йдеться не лише про наших мігрантів, які рятуються від війни, мова також про українців в багатьох поколіннях, мова також йде про тих, які вирішили виїхати набагато раніше, мова також йде про активних іноземців, яким тісно в їхніх країнах і які готові будуть обрати нашу державу для свого розвитку та свого дому", - сказала Жолнович.

Джерело: UNN

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»