• Посилання скопійовано

Держпідприємництво пропонує видавати будівельні ліцензії у всіх областях

Держпідприємництво вважає, що Держархбудінспекція перевищила свої повноваження, приймаючи Наказ від 22.11.2011 р. №136 «Про вдосконалення роботи з ліцензування господарської діяльності, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури»

Автори листа зазначили, що цей наказ має ознаки регуляторного акта відповідно до положень Закону про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, оскільки змінює адміністративні відносини між регуляторними органами і суб'єктами господарювання.
Проте при його ухваленні не були дотримані деякі вимоги, передбачені згаданим Законом, зокрема, щодо підготовки аналізу регуляторного впливу і відстеження результативності регуляторного акта, планування підготовки його проекту, обнародування проекту з метою отримання зауважень і пропозицій, відкритих обговорень за участю представників громадськості, відстеження результативності регуляторного акта.
Нагадаємо, що цей наказ обмежує кількість територіальних архбудінспекцій, що здійснюють видачу будівельних ліцензій. Ним передбачено, що ліцензії видають тільки 5 інспекцій: Кримська, Донецька, Львівська, Одеська та Київська.
Держпідприємництво звернулося до Мінрегіонбуду з проханням роз'яснити ситуацію і запропонувало розглянути можливість видачі будівельних ліцензій територіальними органами в кожній області, АР Крим, містах Києві та Севастополі.
Адже збільшення витрат часу на отримання ліцензій не узгоджується з державною політикою у сфері ліцензування господарської діяльності, зокрема, суперечить положенням Програми економічних реформ на 2010 — 2014 роки щодо скорочення строків отримання ліцензій (лист від 26.07.2012 р. №2037/0/20-12).

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»