• Посилання скопійовано

Місце торгівлі алкоголем має площу меншу ніж 20 кв. м: які наслідки для СГ?

У разі здійснення роздрібної торгівлі алкоголем у місці торгівлі, площа якого є меншою ніж 20 кв. м, ліцензія на роздрібну торгівлю анулюється, а також до СГ застосовується фінштраф у розмірі 6800 грн

Місце торгівлі алкоголем має площу меншу ніж 20 кв. м: які наслідки для СГ?

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що ліцензія на роздрібну торгівлю алкогольними напоями отримується суб’єктами господарювання (у т.ч. іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) на кожне окреме місце торгівлі.

Статтею 1 Закону №481 визначено, що місце торгівлі – це місце реалізації товарів, у тому числі на розлив, в одному торговому приміщенні (будівлі) за місцем його фактичного розташування, для тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пива – без обмеження площі, для алкогольних напоїв, крім пива, – торговельною площею не менше 20 кв. метрів, обладнане реєстраторами розрахункових операцій та/або програмними реєстраторами розрахункових операцій (незалежно від їх кількості) або де є книги обліку розрахункових операцій (незалежно від їх кількості), в яких фіксується виручка від продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, незалежно від того, чи оформляється через них продаж інших товарів.

Згідно зі ст. 15 Закону №481 у разі продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, особам, які не досягли 18 років, або у не визначених для цього місцях передбачено відповідальність, зокрема – анулювання ліцензії.

Крім того, ст. 17 Закону №481 встановлено, що до суб’єктів господарювання (у тому числі іноземних суб’єктів господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі порушення вимог ст. 15-3 Закону №481 у розмірі 6800 гривень.

Отже, у разі здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями у місці торгівлі, площа якого є меншою ніж 20 кв. м, ліцензія на роздрібну торгівлю анулюється, а також до суб’єкта господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 6800 грн. Окрім того, накладаються штрафи, визначені КУпАП.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»