• Посилання скопійовано

Бронювання військовозобов’язаних за переліками посад і професій діятиме і далі: розʼяснення від Мінекономіки

Cтаном на 14.02.2023 залишається чинним Порядок №45. Тому у разі відповідності критеріям бронювання військовозобов’язаних підприємства можуть здійснювати бронювання військовозобов’язаних працівників відповідно до Порядку №45.

Бронювання військовозобов’язаних за переліками посад і професій діятиме і далі: розʼяснення від Мінекономіки

У листі від 14.02.2023  №2704-20/6112-01 Мінекономіки наголосило, що Постановою КМУ від 27.01.2023 №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час» затверджено, зокрема, Порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, яким визначено механізм бронювання під час дії воєнного стану військовозобов’язаних за списками військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час.

Мінекономіки звернуло увагу, що станом на 14.02.2023 залишається чинним Порядок бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час, затверджений постановою КМУ від 04.02.2015 №45 (у редакції постанови КМУ від 11.01.2018 №12) (далі – Порядок №45).

Згідно з Порядком №45 здійснюється бронювання військовозобов’язаних, які працюють:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення).

Отже, у разі відповідності критеріям бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час згідно з додатком 6 до Порядку № 45, та перелікам посад і професій військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 №493, органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, а також підприємства, установи і організації (яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), можуть здійснювати бронювання військовозобов’язаних працівників відповідно до Порядку №45.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»