• Посилання скопійовано

Дублікат ліцензії видається на підставі заяви та платіжного документа

Ліцензії (дублікати) видаються заявникові при пред’явленні ним документа, що посвідчує особу, або уповноваженому на те представнику заявника за довіреністю

Дублікат ліцензії видається на підставі заяви та платіжного документа

Відповідно до п.п. 3.1 п. 3 Порядку організації роботи головних управлінь Міндоходів із приймання документів та видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 21.10.2013 № 603 (далі – Порядок), розгляд поданих документів, оформлення (підготовка, друкування) дублікатів ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюється структурним підрозділом головного управління Міністерства доходів і зборів України (далі – Головне управління), до повноважень якого належить виконання функцій у сфері ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Розгляд заяви про видачу дубліката ліцензії здійснює структурний підрозділ Головного управління у такому порядку:

- перевіряє відповідність поданих документів законодавству України;

- приймає рішення про видачу дубліката ліцензії або готує вмотивоване рішення про відмову у видачі такої ліцензії;

- здійснює перевірку фактичного надходження коштів за видачу дубліката ліцензії до бюджету;

- проводить видачу дубліката ліцензії;

- вносить відповідні дані до ліцензійного реєстру та направляє відомості до Єдиного ліцензійного реєстру (п.п. 3.2 п. 3 Порядку).

У разі втрати або пошкодження ліцензії орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання протягом трьох робочих днів видає суб’єкту господарювання дублікат ліцензії. Термін дії дубліката ліцензії не може перевищувати терміну дії, зазначеного у втраченій або пошкодженій ліцензії (п.п. 3.9 п. 3 Порядку).

Підготовлені до видачі дублікати ліцензій видаються суб’єкту господарювання або передаються уповноваженій особі Центру обслуговування платників податків для видачі суб’єктам господарювання. Інформація про видані ліцензії заноситься до журналу обліку видачі ліцензій (п.п. 3.11 п. 3 Порядку).

Ліцензії (дублікати) видаються заявникові при пред’явленні ним документа, що посвідчує особу (для фізичних осіб), або уповноваженому на те представнику заявника за довіреністю.

Отже, у разі втрати або пошкодження раніше виданої ліцензії орган, який її видав, на підставі заяви та платіжного документа про сплату до бюджету коштів за видачу дубліката ліцензії протягом трьох робочих днів видає суб’єкту господарювання дублікат ліцензії при пред’явленні ним документа, що посвідчує особу (для фізичних осіб), або уповноваженому на те представнику заявника за довіреністю.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»