• Посилання скопійовано

Кількість дозвільних документів можуть зменшити: законопроект

Оприлюднено законопроект, яким передбачається скасування 18 документів дозвільного характеру та ліцензії на провадження туроператорської діяльності

Мінекономрозвитку оприлюднило проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру, у тому числі шляхом поширення застосування декларативного (реєстраційного, заявницького) принципу”

Завантажити проект Закону >>>

Основною метою проекту Закону є удосконалення процедур адміністративного регулювання економіки, поліпшення умов ведення бізнесу шляхом:

  • усунення зайвих обмежень у провадженні господарської діяльності;
  • скасування або переведення на декларативні/реєстраційні процедури окремих процедур одержання документів дозвільного характеру та ліцензій деяких видів господарської діяльності.

Основними підставами для скорочення кількості документів дозвільного характеру та ліцензій видів господарської діяльності є:

  • дублювання документів дозвільного характеру та об'єктів, на які вони видаються;
  • невиправданість застосування дозвільного документа чи ліцензії як інструменту державного регулювання господарської діяльності;
  • необхідність отримання документа дозвільного характеру чи ліцензії на види діяльності, провадження яких не містить істотних ризиків (загроз) для здоров'я населення та навколишнього середовища;
  • неузгодженість положень окремих законів України.

Загалом передбачається скасування 18 документів дозвільного характеру, включених до Переліку, затвердженого Законом від 19.05. 2011 р. №3392, та ліцензії на провадження туроператорської діяльності.

Крім того, пропонується установити можливість провадження деяких видів господарської діяльності на підставі подання декларації (переведення 5 документів дозвільного характеру на декларативний принцип) та повідомлення (переведення 5 документів дозвільного характеру на форму повідомлення) без отримання документа дозвільного характеру.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»