• Посилання скопійовано

Держслужбовці можуть використовувати кілька посилених сертифікатів відкритого ключа

Мін'юст роз'яснив, що посадові особи органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств державної форми власності можуть використовувати дві та більше пари ключів для виконання свої посадових обов’язків

Держслужбовці можуть використовувати кілька посилених сертифікатів відкритого ключа

Мін'юст у листі від 15.04.2016 р. №12906/10445-0-33-16/13.0.1 зазначив, що посадова особа може накладати на електронний документ лише один електронний цифровий підпис. Зазначене положення забороняє використання кількох посилених сертифікатів відкритого ключа, який відноситься лише до однієї пари ключів. Таке використання буде порушенням вимоги пункту 5 Порядку №1452 щодо заборони засвідчення відкритого ключа однієї і тієї ж пари ключів різними акредитованими центрами сертифікації ключів.

Водночас засвідчення відкритого ключа однієї пари ключів електронного цифрового підпису (формування посиленого сертифіката відкритого ключа) може бути здійснено лише в одному акредитованому центрі сертифікації ключів. Засвідчення відкритого ключа іншої пари ключів може бути здійснено в іншому акредитованому центрі сертифікації ключів. Зазначене обмеження введено з метою унеможливлення повторного формування посиленого сертифіката для одного і того самого відкритого ключа різними акредитованими центрами сертифікації ключів, а також перевищення дворічного строку чинності особистого ключа та відповідного йому відкритого ключа.

Враховуючи викладене, посадові особи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної форми власності можуть використовувати дві та більше пари ключів для виконання свої посадових обов’язків.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство юстиції

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»