• Посилання скопійовано

Коли та як здійснюється блокування ЕЦП?

Під блокуванням ЕЦП розуміється тимчасове припинення чинності кваліфікованих сертифікатів. Після блокування підписувач може протягом 30 к.дн. поновити строк чинності кваліфікованих сертифікатів

Коли та як здійснюється блокування ЕЦП?

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що під блокуванням кваліфікованих сертифікатів розуміється тимчасове припинення чинності кваліфікованих сертифікатів.  

Після блокування кваліфікованих сертифікатів, підписувач може протягом тридцяти календарних днів поновити строк чинності кваліфікованих сертифікатів. Блоковані кваліфіковані сертифікати будуть автоматично скасовані Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг Державної податкової служби України, якщо протягом зазначеного строку клієнт не поновить їх чинність.  

Для блокування власних кваліфікованих сертифікатів у засобі кваліфікованого електронного підпису чи печатки «ІІТ Користувач ЦСК-1.3.1» необхідно обрати підпункт «Заблокувати власні сертифікати» в пункті меню «Сертифікати та СВС». 

Після зчитування особистого ключа підписувачу необхідно підтвердити наміри щодо блокування кваліфікованих сертифікатів. 

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»