• Посилання скопійовано

Виплата індексації зарплати, якщо відпрацьовано неповний місяць

Лист Мінсоцполітики від 27.08.2012 р. №261/10/136-12 «Щодо індексації грошових доходів»

Мінсоцполітики у листі від 27.08.2012 р. №261/10/136-12 розглянуло питання щодо індексації грошових доходів.
Так, якщо відбувається підвищення заробітної плати на суму, меншу ніж сума індексації, то здійснюється підвищення зарплати та додається сума індексації, визначена з урахуванням суми підвищення зарплати. Зазначена сума індексації фіксується та виплачується до наступного збільшення зарплати, при якому сума збільшення заробітної плати перевищить зазначену фіксовану величину.
Сума індексації і, відповідно, фіксована сума індексації визначаються з частини зарплати у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.
Якщо працівник відпрацював неповний робочий місяць, сума індексації та фіксована сума визначаються з розрахунку за повний відпрацьований місяць, а виплачуються пропорційно до відпрацьованих днів.
А у разі якщо у місяці не відпрацьовано жодного робочого дня, фіксована сума індексації за такий місяць не виплачується, але в наступному вона буде виплачена у повному обсязі за умови повністю відпрацьованого місяця.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»