• Посилання скопійовано

Податкові векселі при отриманні спирту: облік

Податківці розглянули питання щодо взяття на облік податкового векселя до довідок про прогнозований обсяг потреби спирту

Податкові векселі при отриманні спирту: облік

ДФСУ у листі від 26.09.2014 р. №5543/7/99-99-21-05-17 роз’яснила, що відповідно до п. 6 Плану заходів щодо посилення контролю за цільовим використанням спирту, головні управління Міндоходів в областях, м. Києві, Міжрегіональне ГУ Міндоходів - Центральний офіс з обслуговування платників здійснюють погодження (відмову у погодженні) взяття на облік податкового векселя до довідок про прогнозований обсяг потреби спирту для виготовлення продукції про цільове використання спирту протягом 3 робочих днів з моменту їх надходження.

Вимоги до подання зазначеної Довідки до податкового векселя визначені п. 10 Порядку №1257.

Процедура погодження взяття на облік податкового векселя передбачена п. 6 Плану лише у разі отримання спирту за нульовою ставкою за умовами пп. 229.1.1 Податкового кодексу України і не розповсюджуються на випадки отримання спирту для виробництва алкогольних напоїв.

Оскільки векселедержателем є контролюючий орган за місцем реєстрації векселедавця, то така процедура передачі та розгляду має здійснюватись виключно в порядку взаємодії між головними управліннями та територіальними органами ДФС без залучення суб'єктів господарювання.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»