• Посилання скопійовано

З 4 листопада діятиме електронний реєстр ТТН на переміщення спирту і алкоголю

4 листопада наберуть чинності зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв, які передбачають створення електронного реєстру

З 4 листопада діятиме електронний реєстр ТТН на переміщення спирту і алкоголю

Нагадаємо, що ще у 2015 році Кабмін вніс зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв (Постанова КМУ від 28.10.2015 р. №864).

Як зазначено у документі, Постанова набере чинності через рік з дня її опублікування. Дата публікації - 04.11.2015 р. в "Урядовому кур'єрі" 11/2015. Таким чином, 4 листопада 2016 року ця Постанова набере чинності.

 

Що змінюється?

З 4 листопада товарно транспортні накладні (далі - ТТН) на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв можна буде формувати в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення, який адміністратор реєстру безоплатно надаватиме суб’єктам господарювання.

Після складення товарно-транспортних накладних ЕЦП накладаються на них у такому порядку:

 - перший - електронний цифровий підпис бухгалтера або особи, відповідальної за облік відвантажених матеріальних цінностей,

 - другий - електронний цифровий підпис керівника або особи, на яку покладено відповідні обов'язки,

 - третій - електронний цифровий підпис, що є аналогом відбитка печатки (за наявності).

Для надання права підпису товарно-транспортних накладних зазначеним особам суб'єкт господарювання подає контролюючому органу за місцем реєстрації посилені сертифікати відкритих ключів електронного цифрового підпису таких осіб.

Підтвердженням факту реєстрації товарно-транспортних накладних у Реєстрі є наявність квитанції в електронній формі.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»