• Посилання скопійовано

Як подати ф. №20-ОПП через Е-кабінет?

Податківці нагадали правила подання повідомлення за формою № 20-ОПП через Електронний кабінет

Як подати ф. №20-ОПП через Е-кабінет?

Начальник Баранівської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Володимир Сушко провів тренінг з відвідувачами Центру обслуговування платників щодо подання в електронному вигляді Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма № 20-ОПП).

Податківець зазначив, що Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, є майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів. Такі об'єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідними розділами Податкового кодексу України.

Також звернув увагу, що платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням http: //cabinet.tax.gov.ua. Режим «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету забезпечує можливість створення та подання до відповідного податкового органу повідомлення за формою № 20-ОПП (J/F1312002).

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»