• Посилання скопійовано

Подання декларації про доходи держслужбовця

У яких випадках державному службовцю слід подавати декларацію про майновий стан та доходи до органу ДПС, згідно з ПКУ та ст. 13 ЗУ «Про державну службу»?

Відповідно до ст. 13 Закону України від 16 грудня 1993 року №3723-XII «Про державну службу» зі змінами та доповненнями особа, яка претендує на зайняття посади держслужбовця третьої — сьомої категорії подає за місцем майбутньої служби довідку органу ДПС про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію).

У декларації про майновий стан і доходи (податковій декларації) зазначаються відомості про доходи та зобов’язання фінансового характеру, в т. ч. за кордоном, а також у додатку до податкової декларації — відомості стосовно членів сім’ї.

Особа, яка претендує на зайняття посади держслужбовця першої та другої категорії, повинна зазначити у податковій декларації також відомості про належні їй та членам її сім’ї нерухоме та цінне рухоме майно, вклади у банках та цінні папери. Декларація про майновий стан і доходи (податкова декларація) держслужбовцем подається щороку органу ДПС за своєю податковою адресою. Порядок подання декларації про майновий стан і доходи встановлено ст. 179 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VІ.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»