• Посилання скопійовано

Штрафи за неподання або несвоєчасне подання Розрахунку збору за першу реєстрацію ТЗ

Юридична особа придбала три транспортні засоби, із них два — 10 жовтня, а один — 24 жовтня 2011 р. Всі транспортні засоби було зареєстровано протягом 10 діб після їх придбання. Чи можна включити відомості про всі придбані транспортні засоби до одного Розрахунку? Чи буде це правильно?

Відповідно до п. 7 Порядку №1388 власники транспортних засобів та особи, що експлуатують такі засоби на законних підставах, або їхні представники зобов’язані зареєструвати (перереєструвати) транспортні засоби протягом 10 діб після придбання (одержання) або митного оформлення, або тимчасового ввезення на територію України, або виникнення обставин, що є підставою для внесення змін до реєстраційних документів.

Згідно з п. 239.2 ст. 239 Податкового кодексу юридичні особи у 10-денний строк після першої реєстрації в Україні транспортних засобів подають до відповідного органу ДПС за своїм місцезнаходженням та за місцем реєстрації транспортного засобу Розрахунок.

У разі придбання кількох транспортних засобів, які було зареєстровано протягом 10-денного терміну, та за умови дотримання термінів подання Розрахунку, встановлених законом, відомості про всі придбані транспортні засоби можна включити та подати до органу ДПС одним Розрахунком.

Тобто у зазначеному випадку два транспортні засоби, придбані 10 жовтня, можуть бути включені до одного Розрахунку, а транспортний засіб, придбаний 24 жовтня, — до окремого Розрахунку.

Якщо останній день строку подання Розрахунку припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день.

Починаючи з одинадцятого дня після реєстрації транспортного засобу до порушників строку подання Розрахунку відповідно до п. 120.1 ст. 120 Податкового кодексу застосовуються штрафні санкції у розмірі 170 грн за кожне таке неподання або затримку.

Якщо придбано кілька транспортних засобів та перевищено 10-денний термін подання Розрахунку від дня реєстрації придбаних транспортних засобів, Розрахунок має подаватися окремо за кожен транспортний засіб, і відповідно штрафні санкції застосовуватимуться у розмірі 170 грн за кожен випадок його несвоєчасного подання або затримки.

При цьому ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»