• Посилання скопійовано

Строки подання податкової декларації

Лист ДПС в Харківській обл. від 07.10.2011 р. №1666/А/17-170 «Щодо порядку та строків подання податкової декларації»

ДПС в Харківській області відповіла на запит щодо порядку та строків подання податкової декларації.

Податкова нагадує, що за п. 49.3 ПКУ податкова декларація подається до ДПС за вибором платника податків, якщо інше не передбачено ПКУ, одним з таких способів:

— особисто платником податків або уповноваженою особою;

— надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладеного;

— засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Платник зобов’язаний за кожний звітний період (граничні терміни подання звітності визначено пп. 49.18 — 49.19 ПКУ з урахуванням п. 49.20 — якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний чи святковий день, то останнім днем терміну вважається операційний (банківський) день, наступний за вихідним чи святковим днем) подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, незалежно від того, чи здійснював такий платник госпдіяльність у звітному періоді (п. 49.2 ПКУ).

У разі направлення декларації поштою платник повинен здійснити таке відправлення на адресу відповідного органу ДПС не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні податкової звітності в електронній формі — не пізніше закінчення останньої години дня, в якому закінчується такий граничний строк (п. 49.5 ПКУ).

При відправленні електронних документів згідно з п. 2 розд. III Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку (наказ ДПАУ від 10.04.2008 р. №233), платник самостійно визначає кінцевий термін їх відправлення (враховуючи час на своєчасну доставку документів до органів ДПС у разі можливого пошкодження телекомунікаційного зв’язку або ненадходження першої квитанції).

Датою та часом надання податкового документа в електронному вигляді до органів ДПС є дата і час, зафіксовані у першій квитанції (п. 7.7 розд. III Інструкції). Підтвердженням платнику прийняття його податкових документів в базу даних ДПС є друга квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, в якій визначаються реквізити прийнятого податкового документа в електронній формі, відповідність податкового документа в електронній формі затвердженому формату (стандарту) електронного документа, результати перевірки ЕЦП, інформація про платника податків, дата і час прийому, реєстраційний номер, податковий період, за який подається податкова звітність, та дані про відправника квитанції (п. 7.5 розд. III Інструкції).

Податкова звітність в електронному вигляді, отримана ДПС пізніше встановленого терміну, вважається поданою з порушенням терміну (п. 3 розд. III Інструкції).

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»