• Посилання скопійовано

Відображаємо результати спільної діяльності в декларації з прибутку

ДФСУ розглянула питання щодо відображення результатів спільної діяльності в декларації з податку на прибуток

Відображаємо результати спільної діяльності в декларації з прибутку

ДФСУ у листі від 07.11.2014 р. №6455/6/99-99-19-02-02-15 нагадує, що платники податку на прибуток щомісяця сплачують авансовий внесок з податку на прибуток у порядку і в строки, які встановлені для місячного податкового періоду, у розмірі не менше 1/12 нарахованої до сплати суми податку за попередній звітний (податковий) рік без подання податкової декларації.

Форма податкової декларації про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 16.12.2013 р. №810.

При цьому прибуток від спільної діяльності, який розподілено між учасниками протягом звітного (податкового) періоду, відображається в рядку 08 Декларації.

Прибуток від спільної діяльності, який не розподілено між учасниками протягом звітного (податкового) періоду, відображається в рядку 09 Декларації.

Результати спільної діяльності оподатковуються податком на прибуток за ставкою, встановленою п. 151.1 ст. 151 ПКУ, таким чином:

- при виплаті (нарахуванні) частини прибутку учасниками до/або під час такої виплати;

- загальна сума нарахованого від спільної діяльності податку на нерозподілений прибуток між учасниками сплачується за підсумками звітного періоду та відображається в рядку 10 Декларації.

Щомісячний авансовий внесок з податку на прибуток договору про спільну діяльність розраховується як загальна сума нарахованого до сплати податку на прибуток за звітний (податковий) рік, поділеного на 12 місяців, та відображається у рядку 18 Декларації. Сплата щомісячного авансового внеску з податку на прибуток здійснюється не пізніше 30-го числа звітного місяця.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»