• Посилання скопійовано

Затверджено нову форму декларації акцизного податку

Декларація подається щомісяця не пізніше 20 числа наступного звітного періоду за місцем реєстрації платника

Затверджено нову форму декларації акцизного податку

Мінфін наказом від 23.01.2015 р. №14 затвердив форму декларації акцизного податку, а також Порядок її заповнення та подання.

Декларація складається із загальної частини, що містить необхідні обов'язкові реквізити платника, та шести розділів, що складаються платниками залежно від виду підакцизних товарів, додатків розрахунків для обчислення суми податку залежно від виду встановлених ставок акцизного податку, а також розділу, що заповнюється працівниками Державної фіскальної служби України після подання Декларації. 

У загальній частині Декларації платник вказує тип поданої Декларації, звітний період, за який подається Декларація, а у разі уточнення показників попередніх звітних періодів - також звітний період, що уточнюється. Для уточнюючої декларації звітний період та звітний період, що уточнюється, заповнюються однаковими значеннями, що відповідають звітному періоду, що уточнюється.

У Декларації вказуються згідно з реєстраційними документами повне найменування та код за ЄДРПОУ для юридичної особи (відокремленого підрозділу) та прізвище, ім'я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта - для фізичної особи - платника податку. Серію та номер паспорта зазначають фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Місце провадження діяльності зазначають суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів.

Декларація містить найменування контролюючого органу, до якого вона подається, дату подання, ініціали, прізвище, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта та підпис платника - фізичної особи або підписи посадових осіб платника, засвідчені печаткою платника (за наявності).

Усі показники у Декларації (крім додатків) проставляються у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.

Декларація підписується:

- керівником платника або уповноваженою особою, а також особою, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації до контролюючого органу;

- фізичною особою - платником або його законним представником.

Декларація подається щомісяця не пізніше 20 числа наступного звітного періоду за місцем реєстрації платника. Місцем реєстрації платника, що є суб'єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, є місцезнаходження пункту продажу товарів.

Відомості, наведені в Декларації, повинні підтверджуватися первинними документами та даними бухгалтерського обліку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»