• Посилання скопійовано

Податковий агент має понад 1000 працівників: як відобразити військовий збір в 1ДФ?

ДФСУ зазначила: якщо штатна чисельність працівників перевищує 1000 осіб, розрахунок за формою № 1ДФ можна подати декількома порціями, кожна з яких є окремим податковим розрахунком зі своїм номером порції

Податковий агент має понад 1000 працівників: як відобразити військовий збір в 1ДФ?

ДФСУ у підкатегорії 103.25 ЗІР відповіла, який порядок заповнення розділу ІІ «Військовий збір» податкового розрахунку за ф. 1ДФ, якщо податковий агент має понад 1000 працюючих найманих працівників та подає декілька порцій податкового розрахунку.

Нарахування, утримання та сплата (перерахування) військового збору до бюджету здійснюються у порядку, встановленому ст. 168 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) (п.п. 1.4 п. 16 прим. 1 підрозд. 10 розд. XX ПКУ).

Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника, зобов’язаний утримувати збір із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку збору 1,5 відсотка (п.п. 168.1.1 п. 168.1 ст. 168 ПКУ). 

Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4, зареєстрованим Міністерством юстиції України від 30 січня 2015 року за № 111/26556 (далі – Порядок)

Податковий розрахунок подається податковими агентами із штатною чисельністю працівників до 1000 осіб єдиним документом на всіх, хто працює, з обов’язковим заповненням їхніх податкових номерів або серії та номера паспорта (для фізичної особи, яка має відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта) однією порцією. Якщо штатна чисельність працівників є більшою ніж 1000 осіб, можливе подання податкового розрахунку кількома порціями, кожна з яких є окремим податковим розрахунком зі своїм номером порції. Строк подання останньої порції не повинен перевищувати встановленого строку подання податкового розрахунку. Аркуші окремого податкового розрахунку зшиваються (п. 2.4 розд. ІІ Порядку).

Згідно з п. 3.11 Порядку відомості оподаткування військового збору відображаються у розділі ІІ податкового розрахунку ф. 1 ДФ:

у рядку ”Військовий збір” загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу - платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються.

Таким чином, якщо податковий агент має понад 1000 працюючих найманих працівників та подає декілька порцій податкового розрахунку ф. 1ДФ, то нарахований, виплачений дохід і нарахований, перерахований до бюджету з нього військовий збір відображаються загальними сумами лише один раз у розділі ІІ першої порції податкового розрахунку ф. 1ДФ.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»