• Посилання скопійовано

Виправляємо помилки у звіті за формою №Ф4-ФСС з ТВП

Лівобережна дирекція Київського міського відділення ФСС з ТВП роз'яснила, як виправити помилки у звіті за формою №Ф4-ФСС з ТВП

Виправляємо помилки у звіті за формою №Ф4-ФСС з ТВП

Виправлення помилок у формі звіту №Ф4-ФСС з ТВП здійснюється відповідно до вимог, викладених у Розділі VII Порядку № 4.

У першу чергу бухгалтеру, що самостійно виявив помилки у звіті за формою №Ф4-ФСС з ТВП, необхідно письмово повідомити про факт та зміст помилок орган ФСС з ТВП (далі – Фонд) за місцем обліку, у якому мають бути викладені причини виникнення помилок та надані відповідні розрахунки.

Письмове повідомлення про факт виявлення помилки складається у двох примірниках і повинно містити таку інформацію:

  • назва страхувальника;
  • реєстраційний код страхувальника в органі Фонду та код ЄДРПОУ;
  • період виявлення помилки;
  • зміст помилки з посиланням на чинне законодавство, згідно з яким робляться виправлення;
  • суму відкоригованих внесків або витрат;
  • суму донарахованої пені;
  • дату складання повідомлення.

Письмове повідомлення надсилається за підписом керівника та головного бухгалтера.

При виявленні помилки, що обумовлює необхідність повернення надміру використаних коштів Фонду, бухгалтер повинен донарахувати та сплатити суму пені.

І найголовніше: у випадку самостійного повідомлення страхувальником органу Фонду про факт виявлення помилки та перерахування сум, нарахованих ним, у разі недоплати страхових внесків за період до 01.01.2011 року та пені, зайво нарахованих витрат у повному обсязі до початку перевірки, штрафи до страхувальника не застосовуються.

Якщо в результаті самостійної перевірки бухгалтер виявив зайво нараховані суми допомог в поточному році, то необхідно вчинити відповідно пункту 10 Порядку фінансування страхувальників для надання застрахованим особам матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду.

У разі виявлення факту надлишково замовлених і отриманих від Фонду страхових коштів, невикористані кошти повертаються до робочого органу протягом трьох робочих днів. Зазначені суми, мають бути відображені у рядку 14 “Перераховано з початку року” звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП, з одночасним зменшенням суми витрат.

При поданні звітності помилки минулих кварталів звітного року необхідно відобразити шляхом коригування відповідних показників звітності. Додатково нараховані суми допомоги по тимчасовій непрацездатності (в тому числі по догляду за хворим членом сім’ї, по вагітності та пологах) відображаються в рядках 1, 2, 3 таблиці II звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП.

Зверніть увагу! Недопустимо зменшувати необхідну суму фінансування у наступній заяві-розрахунку з врахуванням надлишково отриманих коштів по попередній.

Рекомендації Фонду з ТВП щодо заповнення цього звіту читайте тут >>>

Про нюанси подання звітності за формою №Ф4-ФСС з ТВП в електронній формі читайте тут>>

Типові помилки в оформленні заяв-розрахунків та звітності Ф.4-ФСС з ТВП >>>

Усі новини на тему >>>

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»