• Посилання скопійовано

Алгоритм визначення сум пільг з податку на прибуток, якщо переноситься від'ємне значення з попереднього року

Який алгоритм визначення сум пільг з податку на прибуток у т.ч., якщо переноситься від’ємне значення з попереднього року у звітний, але звітний період збитковий без врахування збитків попереднього року? Консультує ДФС

Алгоритм визначення сум пільг з податку на прибуток, якщо переноситься від'ємне значення з попереднього року

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 102.11) зазначила, що у Звіті про суми податкових пільг відображається сума податку на прибуток підприємства, яку платник податку не сплатив у зв’язку із застосуванням податкових пільг.

Сума пільги, передбаченої пп. 140.4.2 ПКУрозраховується таким чином: сума від’ємного значення попереднього звітного року в межах суми прибутку звітного періоду х розмір базової ставки податку :100.

Якщо об’єкт оподаткування з податку на прибуток у звітному періоді має від’ємне значення або дорівнює нулю, без врахування від’ємного значення об’єкта оподаткування попереднього звітного року, то втрати до бюджету не виникають та сума пільги не визначається.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»