• Посилання скопійовано

Уточнюємо інформацію про фізособу-підприємця у формі №1ДФ - чи буде штраф?

Податковий агент подає уточнюючю форму №1ДФ для вилучення помилкової інформації щодо нарахованого доходу на користь однієї ФОП та введення інформації щодо іншої ФОП. При цьому сума нарахованого та виплаченого доходу не змінюється. Чи буде відповідальність згідно з п. 119.2 ПКУ?

Уточнюємо інформацію про фізособу-підприємця  у формі №1ДФ - чи буде штраф?

На це запитання податківці відповіли у підкатегорії 103.26 ресурсу "ЗІР".

Так,  на їхню думку, у разі подання податковим агентом уточнюючого податкового розрахунку за ф. 1ДФ, відповідно до якого вилучається помилкова інформація щодо нарахованого доходу на користь однієї ФОП та вводиться інформація щодо іншої (при цьому сума нарахованого та виплаченого доходу не змінюється), тобто вносяться зміни до номеру облікової картки платника податку, до такого податкового агента застосовується відповідальність передбачена п. 119.2 ПКУ.

Тобто буде застосовано штраф у розмірі 510 грн, а за повторні протягом року дії - 1020 грн.

Читайте також: 

За невідображення у формі №1ДФ даних про виплату підприємцю - штраф;

Дохід підприємця від незареєстрованого виду діяльності в формі №1ДФ 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»