• Посилання скопійовано

Виправляємо помилку в декларації з податку на прибуток у разі неутримання, несплати податку на доходи нерезидента

Податківці розповіли, як у декларації з податку на прибуток здійснюється виправлення помилок у разі неутримання, несплати податку на доходи нерезидента

Виправляємо помилку в декларації з податку на прибуток у разі неутримання, несплати податку на доходи нерезидента

ДФС у підкатегорії 102.25 ресурсу "ЗІР" роз'яснила: якщо платником податку самостійно виявлено, що виплата доходу нерезиденту здійснена без утримання та сплати податку, то такий платник може виправити помилки у звітній або в уточнюючій декларації з податку на прибуток (відповідні відмітки здійснюються в полі 1 заголовної частини декларації).

У разі виправлення помилок у звітній (звітній новій) декларації з податку на прибуток платник податку відображає правильні показники у додатку ВП до декларації та порівнюючи їх з відповідними рядками декларації, яка уточнюється, визначає суму збільшення податкового зобов’язання, штрафу та пені. Сума збільшення податкового зобов’язання, штрафу та пені із додатка ВП переноситься до частини «Виправлення помилок з податку на прибуток, який утримується при виплаті доходів (прибутків) нерезидентів» (рядки 32-35) декларації.

У разі виправлення помилок в уточнюючій декларації додаток ВП до декларації не заповнюється, а правильні значення сум податків, які утримуються при виплаті доходів (прибутків) нерезидентам зазначаються в такій уточнюючій декларації та додатку ПН до неї. На підставі порівняння податкового зобов’язання такої декларації та декларації, яка уточнюється, визначаються суми збільшення податкового зобов’язання, штрафу та пені, які відображаються у частині «Виправлення помилок з податку на прибуток, який утримується при виплаті доходів (прибутків) нерезидентів» (рядки 32-35) Декларації. 

Разом із декларацією платник податку має право надати до податкового органу пояснення проведених виправлень.

***

Нагадаємо, що 22 березня ДФСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну, яким викладено в новій редакції форму декларації з податку на прибуток. Докладно про зміни читайте в аналітиці.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»