• Посилання скопійовано

Нюанси заповнення додатка 2 до декларації з ПДВ

Податківці нагадали порядок заповнення додатка 2 до декларації з ПДВ "Довідка про суму від'ємного значення звітного (податкового) періоду, яка зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду (Д2)"

Нюанси заповнення додатка 2 до декларації з ПДВ

ДФС у Полтавській області у листі від 11.10.2017 р. №2205/ІПК/16-31-12-01-34 роз'яснила, що при формуванні від'ємного значення на підставі податкового повідомлення-рішення, яким збільшено залишок від'ємного значення, в графі 2 таблиці 1 додатка 2 до декларації з ПДВ зазначається місяць та рік, в якому складено ППР.

Крім того, при заповненні додатка 2 (Д2) доцільно застосовувати принцип хронології формування від'ємного значення, згідно з яким податкові зобов'язання поточного (звітного) періоду зменшуються на суму податкового кредиту у хронологічному порядку його виникнення - від найдавнішого до найновішого.

Більше про заповнення цього додатку податківці розповідали у іншому своєму листі, про який ми писали тут>>

Також про заповнення додатка 2 читайте тут>>

Як виправити помилку в додатку 2 декларації з ПДВ - читайте тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Полтавській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»