• Посилання скопійовано

Звіт про заплановане масове вивільнення працівників оновлять: проєкт Мінекономіки

Оприлюднено проєкт нової форми Інформації про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці (ф. №4-ПН) та Порядку його подання

Звіт про заплановане масове вивільнення працівників оновлять: проєкт Мінекономіки

Наприкінці минулого року на сайті СПО профспілок було опубліковано проєкт наказу Мінекономіки „Про затвердження Порядку подання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці”. Тепер його можна переглянути й на сайті Мнекономіки за посиланням.

Проєктом пропонується затвердити:

  • нову форму №4-ПН "Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці" (завантажити);
  • Порядок подання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці (завантажити).

Цей звіт мають подавати подавати підприємства, установи, організації за місцем провадження їх господарської діяльності міським, районним і міськрайонним центрам зайнятості та філіям регіональних центрів зайнятості.

Термін подання -  не пізніше ніж за два місяці до вивільнення працівників  (не пізніше ніж за 30 календарних днів до вивільнення у разі звільнення державних службовців), за умовами, передбаченими статтями 48 та 50 Закону "Про зайнятість").

Якщо останній день строку подання припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подання є перший після нього робочий день.

Інформація подається в електронному (з накладенням кваліфікованого електронного підпису) чи паперовому вигляді (з підписом керівника чи уповноваженої ним особи).

Критерії масового вивільнення працівників з ініціативи роботодавця (одноразового або протягом трьох місяців), крім випадку ліквідації юридичної особи, визначені у статті 48 Закону "Про зайнятість населення" .

У разі затвердження наказ набере чинності з дня офіційного опублікування. Відповідно втратить чинність наказ Мінсоцполітики від 31.05.2013 р. №317.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»