• Посилання скопійовано

22 лютого – останній день для звітування з майнових податків на 2021 рік

Нагадуємо, що у понеділок, 22 лютого, завершується строк подання юрособами декларацій з податку на нерухомість, плати за землю та транспортного податку на 2021 рік

22 лютого – останній день для звітування з майнових податків на 2021 рік

Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму майнових податків (на нерухомість, плата за землю та транспортний податок) станом на 1 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу:

20 лютого цього року - це субота. А згідно з п. 49.20 ПКУ, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Тобто подати декларації з майнових податків за 2021 рік необхідно до 22 лютого 2021 року включно!

 

Нюанси складання декларацій

У 2021 році форми майнових декларацій не змінилися. Але пригадати основні правила та нюанси їх складання буде не зайвим.

Для цього рекомендуємо переглянути аналітичні статті з прикладами заповнення від редакції:

 

Яка відповідальність за неподання декларацій?

Неподання (крім випадків, якщо податкова декларація не подається відповідно до п. 49.2 ПКУ) або несвоєчасне подання платником податків декларації тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. А за ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення – в розмірі 1020 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. Такі розміри штрафів передбачені п. 120.1 ПКУ.

Проте в період з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину (а він триває і досі), не застосовуються штрафні санкції, передбачені п. 120.1 ПКУ у разі неподання платниками податків податкової звітності (крім ПДВ, акцизного податку, рентної плати) за податкові (звітні) періоди, граничні терміни подання яких припадали на цей період.

Отже, наразі за несвоєчасне подання майнових декларацій суб'єкти господарювання звільнені від фінансової відповідальності.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»