• Посилання скопійовано

Нюанси заповнення додатка 1 з ЄСВ до декларації про майновий стан

У додатку ЄСВ 1 обов’язково заповнюють рядки та колонки табличної частини з правильними показниками за період визначений у рядку 8. Уточнені зобов’язання зі сплати єдиного внеску визначаються у розд. VІ Декларації з типом «Уточнююча»

Нюанси заповнення додатка 1 з ЄСВ до декларації про майновий стан

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області інформують, що фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства – платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) подають Податкову декларацію про майновий стан і доходи, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143) (далі – Декларація), у складі якої формують додаток ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток ЄСВ 1).

У разі якщо платнику податків потрібно виправити самостійно виявлені помилки після граничного строку подання Декларації, то виправити показники сум нарахованого доходу та сум нарахованого єдиного внеску він може шляхом подання Додатка ЄСВ 1 у складі Декларації з типом «Уточнююча».

При цьому в Додатку ЄСВ 1 обов’язково заповнюють рядки та колонки табличної частини з правильними показниками за період, визначений у рядку 8 «Тип платника та перебування (місяць)». Уточнені зобов’язання зі сплати єдиного внеску визначають у розд. VІ «Розрахунок податкових зобов’язань у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок у попередніх звітних періодах» Декларації з типом «Уточнююча», де у графі «єдиний соціальний внесок»:

  • у рядку 23 вказують суму єдиного внеску, що підлягала перерахуванню на небюджетні рахунки, яка переноситься з рядка «Усього» графи 6 табличної частини раніше поданого Додатка ЄСВ 1 до Декларації, що уточнюється; за даними раніше поданої декларації за звітний (податковий) період, у якому виявлено помилку;
  • у рядку 24 – уточнена сума єдиного внеску за звітний (податковий) період, де вказують значення рядка «Усього» графи 6 табличної частини Додатка ЄСВ 1 з типом «Уточнююча»;
  • у рядку 25.1 – сума збільшення суми, яка підлягала перерахуванню на небюджетні рахунки у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (рядок 24 – рядок 23, якщо рядок 24 > рядка 23);
  • у рядку 25.2 – сума зменшення суми, яка підлягала перерахуванню на небюджетні рахунки у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок ((рядок 24 – рядок 23, якщо рядок 24 < рядка 23)) (значення вказується без знака «-»);
  • рядок 26 не заповнюють;
  • у рядку 27 – вказують суму пені, нарахованої платником податку самостійно відповідно до ст. 25 Закону України від 08.07.2010 № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»  зі змінами та доповненнями.

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»