• Посилання скопійовано

ДПС планує оновити декларацію з рентної плати

Проєкт наказу Мінфіну розроблено з метою спрощення звітності для платників ренти. Зокрема, заплановано виключити з декларації рентної плати та додатків до неї рядки щодо визначення суми пені та примітки до таких рядків щодо порядку обчислення суми пені

ДПС планує оновити декларацію з рентної плати

ДПС на своєму сайті розмістила проєкт наказу Мінфіну щодо змін до форми Податкової декларації з рентної плати. Його розроблено з метою спрощення звітності для платників податків, що забезпечить зменшення витрат і часу платників на податковий облік та сплату платежів до бюджету.

Як вказано у пояснювальній записці, реалізація проєкту наказу сприятиме зменшенню навантаження на платників з рентної плати у частині обчислення суми пені у Податкових деклараціях, оскільки програмне забезпечення ІКС ДПС забезпечує можливість виконувати обробку податкової звітності, у тому числі обчислення суми пені та проведення камеральної перевірки поданої звітності, автоматично.

Проєктом наказу вносяться зміни до Податкової декларації з рентної плати у частині виключення з Податкової декларації з рентної плати та додатків до неї:

  • рядків щодо визначення суми пені;
  • приміток до таких рядків щодо порядку обчислення суми пені;
  • позиції «Ця частина Податкової декларації заповнюється посадовими особами контролюючого органу» щодо зазначення посадовими особами контролюючих органів результатів проведення камеральної перевірки Податкової декларації.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»