• Посилання скопійовано

Як скласти декларацію збору за місця для паркування транспортних засобів: консультує ДПС

Фахівці ДПС навели правила складання декларації збору за місця для паркування транспортних засобів, а також нагадали, яка форма цієї декларації є чинною у 2023 році

Як скласти декларацію збору за місця для паркування транспортних засобів: консультує ДПС

ДПС у Львівській області повідомляє, що форму декларації затверджено наказом Мінфіну 30.11.2022 №402 «Про внесення змін до форми Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13.12.2022 за №1586/38922 (зі змінами, внесеними наказом Мінфіну від 20.12.2022 №445 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 30 листопада 2022 року №402»).

Який тип декларації обрати – звітна, звітна нова або уточнююча?

Для декларування податкових зобов’язань у поточному році надається декларація за типом «Звітна». Позначка проставляється навпроти типу декларації «Звітна». Порядковий номер декларації зазначається арабськими цифрами починаючи з одиниці, послідовно за порядком зростання кількості поданих з початку року податкових декларацій.

Проте якщо після надання у поточному році звітної декларації виникла потреба уточнення або зміни об’єктів, бази оподаткування, податкових зобов’язань тощо щодо цієї самої територіальної громади (код за КАТОТТГ якої зазначений у рядку 2 додатка до декларації), платник може надати нову звітну декларацію (декларація за типом «Звітна нова»). При цьому позначка проставляється навпроти типу декларації «Звітна нова».

Оскільки звітну декларацію вже надано, то звітна нова декларація – це вже друга декларація у поточному році, тому порядковий номер декларації – 02.

Якщо уточнюються показники минулих звітних періодів, подається тільки декларація з типом «Уточнююча», позначка проставляється навпроти типу декларації «Уточнююча». Крім цього, обов’язково зазначається реєстраційний номер декларації у контролюючому органі, яка уточнюється.

Платник податків може знайти цей реєстраційний номер у меню «Перегляд звітності» приватної частини Електронного кабінету, яке надає можливість перегляду раніше поданої податкової звітності до контролюючого органу незалежно від способу її подання, включаючи звітність, подану на паперових носіях до центрів обслуговування платників податків.

Звітний період зазначається у рядку 2.

Звітний квартал зазначається у рядку 2.1, номер кварталу зазначається арабськими цифрами від 1 до 4.

У разі надання декларації за типом «Уточнююча» квартал, який уточнюється, а також рік, квартал якого уточнюється, зазначається у рядку 2.2. 

Зазначення контролюючого органу, до якого надається декларація.

Найменування контролюючого органу зазначається у рядку 7. 

Зазначається контролюючий орган за місцезнаходженням адміністративних центрів територіальних громад, на території яких розташовані об’єкти оподаткування, в якому суб’єкт господарювання зареєстрований як платник збору (перебуває на обліку за основним та/або неосновним місцем обліку).

Заповнення зведеної інформації щодо податкового зобов’язання, що сплачується за квартал.

Зведена інформація зазначається у рядках 8.1 – 8.5 згідно з додатком(ами) до декларації.

Додатки до декларації.

Додатки «Розрахунок податкових зобов’язань збору за місця для паркування транспортних засобів» є невід’ємною частиною декларації. Їхня кількість зазначається у рядку 9 декларації. 

Загальна кількість розрахунків/додатків залежить від кількості територіальних громад, на території яких розташовані адміністративно-територіальні одиниці, де платник збору має об’єкти оподаткування. 

 

Доповнення до декларації

Доповнення до декларації надаються у разі необхідності. У лівому вікні зазначається позначка, у колонці «№ з/п» зазначається порядковий номер доповнення (за наявності кількох доповнень). У колонці «Зміст доповнення» зазначається текст доповнення.

Кінцева частина декларації.

Мають обов’язково бути заповнені:

  • дата подання у форматі дд.мм.рррр.
  • дані щодо осіб, відповідальних за зміст декларації: керівника (уповноваженої особи)/фізичної особи (законного представника) та головного бухгалтера  (особи, відповідальної за ведення бухгалтерського обліку).

***

Читайте також: Як складати декларацію зі збору за паркування?

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»