• Посилання скопійовано

Увага! Довідник ознак доходів для додатка 4ДФ знов змінять: проєкт наказу Мінфіну

Буде внесено зміни у Довідник ознак доходів фізичних осіб до Порядку подання єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ. Заплановано введення нової ознаки доходу фізичних осіб 212 та редакційних правок щодо ознак доходів фізичних осіб 124, 125, 185, 204, 205

Увага! Довідник ознак доходів для додатка 4ДФ знов змінять: проєкт наказу Мінфіну

30 серпня ДПСУ оприлюднила на своєму сайті проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до розділу 1 додатка 2 до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску» (далі – проєкт наказу).  

Проєкт наказу розроблено у зв’язку з прийняттям законів України – Закону України від 14 грудня 2021 року №1946-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», Закону України від 23 лютого 2024 року №3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства».  

Проєкт наказу передбачає внесення редакційних змін до додатка 2 «1. Довідник ознак доходів Фізичних осіб» до Порядку №4, зокрема:

  • введення нової ознаки доходу фізичних осіб 212;
  • редакційні правки щодо ознак доходів фізичних осіб 124, 125, 185, 204, 205 відповідно до чинних норм податкового законодавства. 

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проєкту наказу просимо надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня опублікування цього оголошення за такими адресами: 

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: infomf@minfin.gov.ua 

Додаткові матеріали

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»