• Посилання скопійовано

Автоматизація харчування у закладах освіти відповідно до Постанови №305

Фахівці компанії «Дебет Плюс» розробили модуль «Облік продуктів харчування», який може використовуватися як окремий інструмент для обліку продуктів харчування відповідно до Постанови № 305, так і в комплексі з бухгалтерським обліком установ

Постанова №305 від 24 березня 2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» набула чинності 1 вересня 2021 року. Постановою передбачається контроль за нормами харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, регламентує норми споживання основних груп харчових продуктів на сніданок (другий сніданок), обід (підвечірок) або вечерю у вищезгаданих закладах у разі п’яти-/шести-/семиденного перебування дітей (здобувачів освіти).

Отже, перерахуємо, на які саме заклади поширюються вимоги Постанови № 305:

  • заклади дошкільної освіти;
  • заклади загальної середньої освіти;
  • заклади освіти, що провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти;
  • для окремих категорій дітей, що навчаються в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти;
  • дитячі заклади оздоровлення та відпочинку;
  • дитячі заклади сфери соціального захисту.

Комплексний облік передбачає:

  • облік продуктів харчування за джерелами фінансування;
  • розподіл списаних продуктів та оприбуткованих страв за джерелами фінансування;
  • довідники рецептур (карток-розкладок) страв, які рекомендовані МОЗ України;
  • облік продуктів харчування у розрізі складів та виготовлених страв у розрізі кухонь;
  • збереження інформації на технічній базі замовника.

Модуль обліку харчування має пряму інтеграцію з підсистемою обліку ТМЦ, що дозволяє створювати документи прибуткування, переміщення й списання продуктів харчування та готової продукції, що дає змогу вести в електронному вигляді форми орієнтовного переліку документів з організації харчування.

Детальніше про можливості модуля дивіться відео на нашому YouTube-каналі та читайте в статті «Принципові зміни, що запроваджує реформа харчування у закладах освіти відповідно до Постанови 305».

«Дебет Плюс» — це програмний продукт, розроблений в Україні і для України.

Про ці та інші можливості програмного комплексу «Дебет Плюс» читайте на сайті debet.com.ua в розділі «Новини», дивіться відеопрезентації на YouTube-каналі або зателефонуйте нам та отримайте розгорнуту відповідь на всі запитання щодо придбання, впровадження та підтримки програми «Дебет Плюс».

+38 (067) 327-42-81
+38 (067) 620-81-58
+38 (067) 507-56-98

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»