• Посилання скопійовано

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 14-19 березня

Ще раз про комплексні перевірки держорганів, скасовано Наказ ДПАУ №336, актуальні роз`яснення від ДФС і нашої редакції, новий Трудовий кодекс у квітні і нова декларація з прибутку невідомо коли, але напевне скоро. Зате ми точно знаємо, що вже через три дні відбудеться онлайн трансляція Великого квартального семінару. Усього за 197 грн!

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 14-19 березня

Тиждень починається зі звітності. Сьогодні, 21 березня, — останній день подання Звіту про ЄСВ (додаток 4) за лютий 2016 р., Декларацій з ПДВ, з плати за землюрентної плати та акцизного податку за лютий... і ще з півдюжини звітів. Також сьогодні останній день сплати ЄСВ з доходу за лютий 2016 р. (І окреме нагадування для єдинників: ви ще можете можете встигнути подати Заяву про відмову від застосування спрощеної системи оподаткування з II кв. 2016 року).
Легкої вам звітності!

Комплексні перевірки-2016: знайди себе знову. План комплексних перевірок органів державного нагляду на 2016 рік був затверджений ще наприкінці минулого року і виглядав як величезна таблиця на 13 тисяч рядків у форматі XLS. Тепер дізнатись, чи є ваше підприємство в списку, стало простіше: достатньо скористатися простим пошуком на офіційному сайті Мінекономрозвитку. На жаль, План не поширюється на перевірки фіскальною службою: він стосується лише органів державного нагляду, а ДФС до них не відноситься (див. ст. 2 Закону про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері госпдіяльності). Ще ми пишемо про мораторій на перевірки у 2015-2016 рр. — він стосується усіх без виключення контролюючих органів, а не лише Державної фіскальної служби України та її територіальних підрозділів.

Скасовано наказ ДПА України №336. Це той самий наказ, де йдеться про платників податків, які відсутні за місцезнаходженням, організацію податковою міліцією відповідних «заходів», про виїзд за адресою, опитування сусідів і орендодавців, зміну стану на «23» (місцезнаходження не встановлено) або «32» (фактичну адресу не встановлено, юридична адреса масової реєстрації), а також про подальше анулювання свідоцтва платника ПДВ. Все, забуваємо! І чекаємо на нові накази і сюрпризи від фіскалів (наприклад, зараз стало модним анулювання договорів на ЕЦП та подання електронної звітності).

Консультація тижня. Підприємство по безготівковому розрахунку придбало паливо для машини директора, якої немає на балансі, однак, яку він використовує у господарській діяльності підприємства. Чи треба складати договір на використання цього авто з компенсацією палива, чи просто включати у додаткове благо? В які строки сплачувати ПДФО і військовий збір і чи сплачувати їх взагалі? Відповіді на ці запитання ви знайдете тут. А ще податківці висловили думку, що директор підприємства, яке не веде госпдіяльності, може взагалі не нараховувати собі зарплату і, відповідно, не сплачувати ЄСВ. Цю незвичну для фіскалів точку зору читайте ось тут.

Ще три консультації від ДФС. Хто може підписувати видаткові касові ордери і за яких умов, коли підпис керівника на них не обов'язковий та коли касові ордери не приймаються взагалі — маємо свіжий лист ДФС України. Чи потрібно підприємцям-єдинникам реєструвати та застосовувати РРО при використанні РОS-терміналу — нове роз'яснення від ДФС. Також податківці розказали про дії госпсуб’єкта у разі помилкового подання звітності до контролюючого органу (вони не передбачені ПКУ, однак, на думку фіскалів, про це можна повідомити письмово з обґрунтуванням обставин помилкового подання та проханням не визнавати звітність як податкову).

Вже у цей четвер — онлайн-трансляція Великого квартального семінару. Якщо Ви хочете почути про усі зміни і нововведення, які відбулись після нового року, підготуватись до квартальної звітності, дізнатись, як вести себе при обшуку... але не маєте можливості відвідати наш традиційний семінар у театрі — запрошуємо на його онлайн-трансляцію. Це зручно (Ви можете слухати лекторів і працювати із роздатковим матеріалом прямо на своєму робочому місці), і зовсім недорого — усього 197 грн. Як виглядають трансляції, можна подивитись на наших YouTube каналах: запис семінару, який відбувся 17 грудня минулого року дивіться за цим посиланням, а Великого річного семінару 4 лютого — ось тут.
До трансляції залишилось лише три дні, тож реєструйтесь прямо зараз!

Інші новини. У квітні депутати збираються остаточно проголосувати новий Трудовий кодекс, ДФС оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств» (а отже, нас очікують чергові зміни форм звітності), Держпраці нагадало про необхідність усім підприємствам мати правила внутрішнього трудового розпорядку (за їх відсутність передбачена адміністративна відповідальність), а Фонд з ТВП роз'яснив Нюанси обчислення страхового стажу працівника для розрахунку лікарняного.

До зустрічі через тиждень.
Ваш «Дебет-Кредит»

 


Сподобалась стаття?

Зареєструйтесь на сайті і раз на тиждень, зранку у понеділок, отримуйте на свою поштову скриньку листа від редакції із темою «Головне за тиждень».

Стисло і зрозуміло ми пишемо про найголовніше з того, що сталося минулого тижня і чого Вам очікувати у найближчі п`ять робочих днів. А, отже, Ви ніколи не пропустите усе дійсно найважливіше!

Зареєструватись і отримувати листи від редакції! 


 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»