• Посилання скопійовано

Декларація з податку на прибуток знову зазнає змін: проект Мінфіну

Чинну форму декларації приводять у відповідність до норм Податкового кодексу, які набрали чинності у зв'язку з прийняттям Закону №909

Декларація з податку на прибуток знову зазнає змін: проект Мінфіну

12 березня ДФСУ оприлюднила проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств».

Чинну форму декларації приводять у відповідність до норм Податкового кодексу, які набрали чинності у зв'язку з прийняттям Закону №909.

Зміни до декларації пов’язані із:

 - заповненням платником податку розрахунку щомісячного авансового внеску у розмірі 1/12 податку на прибуток тільки за уточнюючими показниками декларацій за звітний період 2013 рік та 2014 рік; 

 - заповненням платником податку розрахунку авансового внеску у розмірі 2/9 податку на прибуток, що підлягає сплаті до 31.12.2016, у  декларації за три квартали 2016 року;

 - доповненням різницями для коригування фінансового результату до оподаткування на період дії закону щодо фінансової реструктуризації.

 Також викладено у новій редакції:

  • додаток АВ (завантажити): змінено порядок відображення суми перевищення дивідендів, що підлягають виплаті, над значенням об’єкта оподаткування за звітний рік, за результатами якого виплачуються дивіденди;
  • додаток ЗП (завантажити): доповнено показниками щодо зменшення нарахованої суми податку на суми податку на прибуток, отриманого з іноземних джерел, що сплачені суб'єктами господарювання за кордоном, а також врахування в зменшення податкового зобов’язання наступних (минулих) звітних (податкових) періодів суми нарахованого та сплаченого авансового  внеску у зв’язку із виплатою дивідендів.

Переглянути проект змін до декларації >>>

Зауваження та пропозиції до проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника:

  • поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департамент методологічної роботи з питань оподаткування,
  • електронну – tatiana.chernysh@sfs.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України –01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Нагадаємо, що чинна на сьогодні форма декларації з податку на прибутку затверджена наказом Мінфіну  від 20.10.2015 р. №897. Докладніше про неї читайте тут і тут, а також у спецвипуску "Декларація з податку на прибуток".

Докладніше запропоновані Мінфіном зміни до цієї декларації редакція розгляне після їх затвердження. Поки що це лише проект.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»