• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відображаємо в бухгалтерському обліку податок на прибуток  

Якими проведеннями відобразити нарахування/відрахування частини чистого прибутку і авансових внесків з податку на прибуток суб’єкту малого підприємництва (комунальне підприємство)? Як відобразити в обліку авансові внески з податку на прибуток за ІІІ кв. та нарахування податку на прибуток за рік? Чи задіювати рахунок 671?

Акциз не включався у дохід загальносистемника: чи коригувати декларацію перед перевіркою? 

Фізособа-підприємець на загальній системі оподаткування не включав в 2015 р. суму акцизного збору у дохід. Наразі отримали повідомлення про перевірку. Чи потрібно йому тепер коригувати декларацію за 2015 р.?

За якою датою складати акцизну накладну при списанні пального для власних потреб 

Підприємство займається вантажними перевезеннями, а також оптовим продажем пального. На яку дату потрібно складати акцизну накладну при списанні пального для власних потреб?

Надаємо працівнику цільову благодійну допомогу на лікування: особливості оподаткування 

Працівник просить надати йому матеріальну допомогу на лікування. Для операції він має самостійно купити у ТОВ "А" набір для артроскопії на сумму 16 000 грн. Чи може підприємство оплатити за паціента цей рахунок без оподткування ПДФО та військовим збором скориставшись ст. 165.1.19 ПКУ?

Які лікарські засоби відображаються в звіті за формою №1-РА 

Які лікарські засоби відображаються у Звіті про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі?

Якщо підприємницький статус підтверджено, юрособа не утримує ПДФО та військовий збір 

Юрособа на загальній системі орендує офіс у приватного підприємця. За договором вартість послуги складається з орендної плати плюс комунальні послуги. Чи має підприємство сплачувати ПДФО і військовий збір? Яким чином встановлюється сума орендної плати, аби орендодавець отримав 2 000 грн?

Облік ПДВ за трьохстороннім договором 

Замовник (загальносистемник і платник ПДВ) уклав договір з Виконавцем (загальносистемником та платником ПДВ) про розробку бізнес-плану для Замовника, який планує займатись допоміжним видом діяльності. Ця послуга буде оплачена Поручителем Замовника (єдинник ІІІ групи, неплатник ПДВ). Які податкові наслідки?

Заповнюємо прибутковий та видатковий касові ордери у разі службової видачі та внесенні при роботі з РРО 

Підприємство щодня проводить службове внесення та службову видачу у касі РРО. Як заповнювати прибутковий касовий ордер та видатковий касовий ордер у разі здійснення службової видачі та службового внесення при роботі з РРО?

Ліцензія на використання програмного забезпечення може бути пожертвою (грантом) 

Власник програмного забезпечення надав його примірник із ліцензією благодійній організації для передачі кінцевому користувачу. В акті приймання-передачі вказано вартість ліцензії і зазначено, що вона надається в якості благодійної допомоги. Чи може благодійник здійснювати таку пожертву?

Благодійна допомога у вигляді послуг: облік та оподаткування в обох сторін 

Благодійна організація отримала благодійну допомогу у вигляді послуг від благодійника-платника ПДВ на загальній системі. Послуги мають собівартість, але в акті приймання-передачі зазначено їх звичайну вартість. Як цю операцію відобразити у бухгалтерському та податковому обліку і звітності благодійної організації та благодійника?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»