• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Народний підприємець: хто він та які наслідки щодо співпраці з ним?

Хто такий народний підприємець? Як здійснюють його реєстрацію? Які нюанси укладення договору з ним на отримання послуг або продаж товарів?

Підприємство, яке використовує пальне для виробничих потреб, складає акцизні накладні

Чи потрібно підприємству, яке здійснює закупівлю пального та використовує його для власних виробничих потреб, складати акцизну накладну?

Подаємо звіт №1-РА не за основним місцем реєстрації

Як подавати звіт №1-РА "Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі" не за основним місцем реєстрації?

Матеріальна допомога за наявності у працівника догани не надається

Чи вважається матеріальна допомога виплачена всім працівникам (наприклад, з нагоди свята чи на оздоровлення) заходом заохочення? Чи виплачується така матдопомога у разі наявності у працівника догани?

Підтвердні розрахункові документи при витрачанні підзвітних коштів на господарські потреби

Працівник використав власні кошти з картки на витрати підприємства і надав підтвердні документи (зокрема, квитанцію системи Роrtmone). Чи можна згідно з цим документом провести відшкодування працівнику?

Підприємство провело рекламну акцію: що з ПДВ? 

Підприємство в лютому 2016 р. провело рекламну акцію із роздачею подарункових сертифікатів і зразків продукції. Підставою для цього є наказ керівництва на проведення акції, кошторис та окремий документ, де визначені умови роздачі. Чи потрібно нараховувати ПЗ з ПДВ?

Медогляди працівників: нюанси організації та обліку 

Які нюанси організації та обліку витрат на медогляди працівників, що проводяться роботодавцями в обов'язковому та добровільному порядку?

Індексація заробітної плати після звільнення працівника  

Не нараховувалася індексація працівнику, який вже звільнений. Як правильно зробити донарахування та відобразити його в бухгалтерському та податковому обліках?

Нарахування виробничої премії працівникам: як правильно нараховувати? 

За умовами колдоговору при виконанні певних виробничих показників за відпрацьований час підприємство щомісяця виплачує працівникам премію. Як проводити її нарахування: місяць у місяць (у травні за травень) чи у місяці наступному за місяцем, за який нараховується премія (у червні за травень)?

При обчисленні середньої зарплати для нарахування лікарняних розрахункові дані за кількома місцями роботи не сумують 

Якщо працівниця надала довідку №ОК-5, чи значить це, що при обчисленні матеріального забезпечення бухгалтеру слід включати до розрахунку середньої заробітної плати заробітну плату застрахованої особи нараховану попереднім роботодавцем?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»