• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відповідальність за непроведення індексації з часу створення підприємства 

Які штрафи передбачено за непроведення індексації зарплат з дня утворення підприємства? 

Щорічна відпустка в окремих випадках може (але не повинна) надаватися частинами 

Співробітник підприємства мав намір взяти у п'ятницю 1 день чергової відпустки, про що повідомив відділ кадрів і написав заяву. Але у відділі кадрів відмовили і сказали, що заяву труба написати на 3 дні, включно з суботою та неділею. Чи правомірні вимоги відділу кадрів? 

Приймаємо на роботу працівника-інваліда: трудові та податкові аспекти 

Підприємство вирішило прийняти на роботу інваліда ІІІ групи, який отримує ще пенсію. Який графік робочого часу для нього потрібно встановити? Як нараховувати ЄСВ на зарплату працівника-інваліда? Як утримувати ПДФО та військовий збір з його зарплати? 

Податковий кредит за касовими чеками 

Яка кількість касових чеків, що додаються до звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, включається до складу податкового кредиту? 

Акцизний податок при використанні пального у власній госпдіяльності 

Коли підприємству слід реєструватися платником акцизного податку та складати акцизні накладні на використане пальне на власні потреби? Коли виникне податкове зобов’язання з акцизного податку при такому використанні пального? 

Облік пакетів оновлення до "М.Е.Doc" 

Підприємство оплатило рахунок і отримало акт приймання-передачі, в якому зазначено: "Постачання пакетів оновлення (компонент) до комп'ютерної програми "М.Е.Doc" модуль "Звітність" з правом використання на 1 рік". Якими проведеннями відобразити цей акт в обліку?

Індексація зарплати: що робити, щоб не нараховувати? 

Якщо підвищити зарплату до 1880 грн з 01.06.2016 грн, то чи буде це підвищенням зарплати за п. 5 Порядку №1078, базовим місяцем стане червень і індексації в червні не буде. Як при цьому розрахувати індексацію випереджаючим шляхом з урахуванням прогнозного рівня інфляції та своєчасно підвищити ставки, щоб не нараховувати індексацію?

Працівник може бути звільнений за власним бажанням під час відпустки без збереження зарплати 

Працівник підприємства написав заяву про надання йому відпустки без збереження зарплати за згодою сторін на 15 календарних днів з 17 до 31 травня з одночасним звільненням з роботи з 31 травня 2016 р. Чи можна звільнити працівника з відпустки без збереження зарплати?

Оформлення і оплата праці засновника на посаді директора  

Засновник підприємства хоче займати посаду директора. При реєстрації товариства внесено дані про його прийняття на підставі протоколу загальних зборів засновників. Чи повідомляти податківців про прийняття такого директора окремим повідомленням? Чи обов'язково нараховувати зарплату такому директору?

Компенсація комунальних послуг та електроенергії: що з ПДВ? 

Чи потрібно оподаткувати ПДВ суму коменсації комунальних послуг та електроенергії?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»