• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Звіт про відрядження подано на меншу суму, ніж видано коштів: що з оподаткуванням? 

Працівникові було видано аванс на відрядження у розмірі 1000 грн. Звіт про відрядження подано вчасно, але на меншу суму — на 950 грн. Залишок коштів працівник не повернув. Як оподатковуються такі кошти?

Порядок проведення перевірки платників ЄСВ 

Яким чином здійснюється перевірка платників ЄСВ (в тому числі при ліквідації)?

Подаємо звіт з ЄСВ: які існують способи? 

Якими способами можна подати звіт з ЄСВ?

Чи можна не нараховувати і не виплачувати зарплату працівникам 

У підприємства на поточному рахунку і в касі немає коштів на виплату зарплати. Чи можна не нараховувати і не виплачувати зарплату працівникам в такому випадку?

Заповнюємо декларацію з ПДВ: з копійками чи без копійок? 

Як заповнюється податкова декларація з ПДВ та додатки до неї: у гривнях з копійками чи без копійок?

Відповідальність за порушення строків реєстрації "зменшуюючого" розрахунку коригування 

До кого застосовується штраф за порушення граничних термінів реєстрації в ЄРПН розрахунку коригування до податкової накладної у разі зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг, якщо розрахунок коригування надіслано постачальником після закінчення граничного терміну його реєстрації?

Компенсація вартості електронного квитка: що з ПДФО? 

Працівник після повернення з відрядження подав авансовий звіт, у якому сума, витрачена на придбання квитків, підтверджувалася електронним квитком і квитанцією про його оплату (сума 3500 грн). Посадковий талон не додавався. Чи можна компенсувати таку суму працівникові без нарахування й утримання ПДФО і військового збору?

Штрафні санкції за ненарахування зарплати 

16 березня керівника переведено у новостворену бюджетну установу, а 28 квітня затверджено штатний розпис по установі. У кошторисі передбачена стаття витрат на зарплату починаючи з квітня. Працівники прийняті 29 квітня (крім керівника). Які штрафи при нарахуванні/виплаті та за ненарахування зарплати керівнику з 16 березня до 27 квітня?

Індексація зарплати у випадку переведення працівника на іншу посаду 

Заступника головного бухгалтера було переведено на посаду головного бухгалтера 23 червня 2016 року. Останній раз заробітна плата за такою посадою піднімалась у грудні 2013 року. Чи потрібно і як нараховувати індексацію такому працівнику?

Підприємство не здійснює діяльність: чи можна працівникам не виплачувати зарплату 

Підприємство не здійснює діяльність – виробництво призупинено, замовлень немає, послуги підприємства тривалий час не користуються попитом. Чи можна працівникам не нараховувати і не виплачувати зарплату?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»