• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Бухгалтер без права підпису - чи можливо? 

Підприємство планує мати в штаті одного бухгалтера. Чи можна працівникові виконувати функції бухгалтера без повідомлення податкової та права підпису документів? 

Перехідні відпусткові в формі №1ДФ 

Працівник іде у відпустку з липня, а відпусткові йому перераховано та сплачено податки наприкінці червня. Як відобразити такі відпусткові в формі №1ДФ? 

Списуємо ПДВ за неотриманою податковою накладною 

Якщо одержувач товарів (послуг), необоротних активів не отримав зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної, то коли і як списати суму ПДВ на витрати? 

Новозареєстроване підприємство не здійснює діяльності: що зі звітністю? 

Новозареєстроване підприємство на загальній системі оподаткування не здійснює діяльності. Директор є засновником, інших працівників немає. Яку звітність подавати і чи платити податки? 

Відображаємо лікарняні і декретні у звіті з ЄСВ 

Як відображаються лікарняні та декретні у звіті з ЄСВ? 

Виправляємо помилки в таблиці 6 звіту з ЄСВ 

Як виправити помилки, допущені у таблиці 6 звіту з ЄСВ?

Відповідальність за несплату податку на нерухомість, якщо повідомлення до 1 липня не надійшло 

Чи буде фізособа притягатись до відповідальності за несплату податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, якщо контролюючий орган не надіслав до 1 липня повідомлення-рішення про сплату податку?

Підзвітні кошти нараховано на картку не тому працівнику: наслідки для працівника і роботодавця 

Кошти на відрядження перераховано на зарплатну картку не тому працівнику. Чи може працівник, якому мали бути нараховані кошти, написати заяву про перерахування йому цих коштів? Чи потрібно тоді платити податки? Як повернути гроші з зарплатної картки, якщо у підприємства немає каси?

Тривалість робочого часу і змінний графік роботи 

Працівника прийнято на змінний графік роботи (з 6:40, 5 днів + кожна друга субота). Працівник бажає влаштуватися ще на 0,5 ставки за ідентичною посадою за сумісництвом. Юрист вважає, що 1,5 ставки - перевищення норми тривалості робочого часу. Чи враховується ця норма для особи, що працює на 1,5 ставки? Чим це врегульовано?

Розрахунок середньої зарплати для оплати відпустки, якщо працівника переведено посаду з вищим окладом 

Як визначити суму зарплати, яка включається в розрахунок середньої зарплати для нарахування відпускних, якщо працівник 6 місяців пропрацював на одній посаді, а 1 - на іншій (в межах підприємства) і йде у відпустку з нової (з вищим окладом) посади? Чи застосовувати коефіцієнт підвищення зарплати до фактичної зарплати за попередні 6 місяців?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»