• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Електронний авіаквиток: як підтвердити витрати на відрядження? 

Підприємство через агентство заплатило безготівковим розрахунком за електронний авіаквиток та проживання у готелі для відрядженого працівника. Що буде первинними документами у цьому випадку? 

Журнали-ордери в електронній формі перевіряючим не надаються 

Чи повинно підприємство під час виїзної податкової перевірки надавати інспекторам журнали-ордера в електронних файлах? 

Чи бере участь поворотна фіндопомога у розрахунку ліміту каси 

Підприємство отримує від засновника поворотну безвідсоткову фінансову допомогу. Чи беруть участь у розрахунку ліміту каси суми такої допомоги (у складі інших позареалізаційних надходжень)? 

Відображаємо визнані штрафи в податковому і бухгалтерському обліку 

Як правильно в фінансовій звітності відобразити нараховані штрафні санкції за благоустрій території? 

Нюанси нарахування ЄСВ на винагороду за послуги підприємця 

Чи є підприємство податковим агентом щодо утримання та перерахування ЄСВ в разі, якщо підприємець надав йому послуги, які не відповідають його видам діяльності? 

Відображаємо дивіденди у формі №1ДФ 

У квітні нараховано дивіденди за 2015 рік. Виплата відбувається протягом 2016 року. ПДФО платимо разом з виплатою дивідендів. Як правильно відобразити дивіденти у формі №1ДФ?

Компенсація харчування під час відрядження замість добових - порушення? 

ТОВ засновано іноземними компаніями. За внутрішньою політикою цих компаній співробітникам компенсуються витрати на харчування у відрядженнях замість добових. Чи є це порушенням?

Нюанси індексації заробітної плати новоприйнятих працівників 

Працівник прийнятий на роботу 04.01.2016р. Посадовий оклад – 1500 грн, щомісячна доплата – 2000 грн. З 1 липня посадовий оклад працівника підвищили до 2100 грн, а розмір доплати зменшили до 1000 грн. Чи потрібно проводити індексацію зарплати у липні 2016 р.?

Ненарахування зарплати в зв'язку з нез'явленнями на роботу не є порушенням

Бухгалтеру після виходу з відпустки по догляду за дитиною не нараховувалася та не виплачувалася зарплата. Форма №4 в ПФУ також не здавалася (через відсутність необхідності виходу на роботу через маленькі обороти). У працівника претензій немає. Які санкції загрожують роботодавцю?

Відступлення прав вимоги: бухоблік у боржника 

Працюємо з постачальником, який уступив право вимоги платежів іншому ТОВ. Поставка товару та податкові накладні йдуть від імені постачальника, а оплата - на рахунок ТОВ. На даний момент по постачальнику є заборгованість (Кт), а по ТОВ - переплата (Дт). Чи потрібно робити додаткову проводку з перекидання грошей?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»